”Glasen lyfter inte bara det vackert dukade bordet utan verkligen vinet också!”
Johan Lindqvist, Restauratör, Villa Brännugnen, Stockholm, Sverige

"Glasen från MARKTHOMAS är förutom att vara iögonfallande, ett nöje att ha i restaurangen och i vinbaren. Superlätta men ändå chockerande robusta, de är eleganta och unika. Ett måste i en glasarsenal för att glädja och imponera på dina bästa gäster."

Caleb Ganzer, Wine Director Compagnie des Vins Surnaturels, New York

"Att handla med vin innebär ofta stora investeringar där ett litet misstag kan bli kostsamt. Jag måste därför försäkra mig om att glaset jag använder vid provning levererar exakt vad som finns i en flaska. De superlätta och supertunna glasen från MARKTHOMAS är för mig de mest ärliga i världen."

Patrik Sandelin, Wine importer & sommelier, Stockholm

"Jag har använt Double Bend glas av MARKTHOMAS under en längre tid nu, och jag måste säga att jag är mycket nöjd med både kvalitet, pris och den påverkan glaset har på våra gäster. Detta speciella glas erbjuder en unik form som ger vinet en omedelbar luftning på ett sätt som helt skiljer sig från andra glasproducenter."

Clement Robert, Head Sommelier Medlar restaurant, London, Storbritannien

För att tillfredsställa samtliga sinnen

Noggrann hänsyn har tagits vid utformningen av varje MARKTHOMAS-glas. Glas som skapar en oöverträffad smakupplevelse men där även varje glasdesign är skapt för att tilltala alla våra sinnen. Glasen är arkitektoniskt skulpterade där varje glas är helt unikt.

Alla glas är munblåsta av blyfri, högkvalitativ kristall i syfte att på bästa sätt leverera en exceptionell smakupplevelse och ge glasets innehåll total rättvisa. Glas från MARKTHOMAS uppfyller de höga kraven och de stora förväntningarna både hos professionella som för privatpersoner.

Samtliga MARKTHOMAS-glas är skapta för att klara maskindisk utan att bli "dimmiga" eller mista kristallens klarhet. En MARKTHOMAS produkt är det perfekta glaset för det speciella tillfället samtidigt som det är designat för att användas varje dag.

Glaset och dess uppdrag

De två böjningarna i Double Bend-sortimentet är inte bara menade som en vacker designdetalj. De är där huvudsakligen av tre anledningar, den första böjningen markerar den perfekta mängden för provsmakning, medan den övre eller den andra böjningen är den perfekta brytningen vid servering. Den andra böjningen är också den bredaste punkten i glaset, slutar man hälla här får glasets innehåll och dess aromer maximal exponering.

{{::gettext('Back to top')}}